Додик уприличио пријем за Мајдова; Српски џудиста најбољи амбасадор Републике Српске

29.11.2023 Актуелно

У Палати Републике у Бањалуци уприличен је пријем за европског и свјетског првака у џудоу Немању Мајдова који је уприличио предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Пријему су присуствовали и чланови породице Немање Мајдова.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је европски и свјетски првак у џудоу Немања Мајдов из Источног Сарајева најбољи амбасадор Српске и српског народа.

У обраћању на пријему који је уприличио за овог спортисту у Палати Српске, Додик је рекао да је Мајдову честитао старе и пожелио нове успјехе на предстојећим такмичењима.

– Нема бољих амбасадора за Српску и српски народ од оваквих узорних спортиста. Наша је дужност да такви успјеси не буду заобиђени, а Мајдов заслужује највеће признање. Планирам да њему и екипи додијелим одликовање поводом Дана Републике, јер они то заслужују – рекао је Додик.

Предсједник Српске је навео да би једна од спортских дворана у Српској и тренинг центар на Јахорини требали понијети име овог спортисте.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frtrs.vijesti%2Fposts%2Fpfbid0Mb3C9bVXuzhimxSU92nUXWEh9tqxBr2vpPRD7PQno3bJgdyj7384EdKwX3EpYYaQl&show_text=true&width=500

Мајдов је истакао да га је предсједник Српске увијек снажно подржавао, што му је много значило за остварене спортске успјехе.

– Мало је људи као Додик који овако подржавају спортисте и од њега се може много тога научити. Ми смо најбољи амбасадори Српске и Срба, трудимо се и трудићемо се на том плану – рекао је Мајдов и додао да подржава предсједника Републике у вођењу Српске најбољим путем.

Репрезентативац Србије у џудоу Немања Мајдов, који је родом из Источног Сарајева, постао је 5. новембра првак Европе у категорији до 90 килограма.

Мајдов је у великом финалу савладао Грузијца Лашу Бекаурија послије исцрпљујуће борбе која је отишла дубоко у златни поен ипоном и тако стигао до европске круне.

Архива