Додик: Српска неће ћутати и има капацитет да се одбрани

27.11.2023 Актуелно

Српска неће ћутати и има капацитет и средства да се одбрани од штетног дјеловања, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Прво су најављивали долазак генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга, пласирали причу да смо већ у НАТО. Дође Столтенберг и објасни им да нема ништа од те приче, а бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић и даље млати о неком НАТО путу – истакао је Додик.

Наводи да појединци раде све да би спријечили напредак Српске.

– Човјек /Бећировић/ је или сенилан или не разумије. И како с таквима радити било шта? Блокирају именовање српског генерала. Раде све да би спријечили напредак Српске, али им то не успијева. На свим адресама добијају исти одговор и опет иду по свом, руше договoре и саму БиХ – наводи Додик на друштвеним мрежама.

Додик каже да и међународна заједница остаје нијема на све провокације.

– Онда чујете /хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка/ Кoмшића који би правио неку државу оружјем. Којим оружјем и коју државу би он чувао? И међународна заједница остаје нијема на све њихове провокације и дизање панике новим звецкањем оружја. Ти људи крше Дејтонски споразум, крше Устав, законе и цијели свијет ћути о томе. Али Српска неће ћутати и има и капацитет и средства да се одбрани од таквог штетног дјеловања – додао је Додик.

Архива