Цвијановић: Судећи по изборним резултатима,СНСД је политички гигант, а Конаковићева странка политички патуљак

13.11.2023 Актуелно

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић поручила је предсједнику странке „Народ и правда“ Елмедину Конаковићу да упореди изборне резултате његове партије и СНСД-а и све ће му се само рећи, џаба демагогија.

– Ако је судити по тим резултатима онда је његова странка политички патуљак, док је СНСД политички гигант, па је и политички мудрије уздржати се од великих ријечи препуних празних квалификација – истакла је Цвијановић.

На питање Срне да прокоментарише Конаковићеву изјаву у вези са писмом које су представници Српске упутили Европском парламенту и америчком Конгресу и Сенату, у којој је навео да је политика СНСД-а „само халабука, ни главе, ни репа“, Цвијановић је одговорила да је Конаковић пропустио да примијети да су институције Републике Српске донијеле закључак да не одржавају контакте са амбасадорима и особљем амбасада који промовишу централистичку политику у БиХ супротно Уставу и који воде своје острашћене ратове са демократски изабраним представницима, а који се супротстављају таквој штетној антиуставној политици.

Цвијановић је рекла да, колико се сјећа, писање писама није третирано тим закључцима и очито да Конаковићу смета истина која се преноси тим путем јер мисли да има привилегију да заједно са таквим амбасадорима пласира по свијету лажну слику о односима у БиХ.

– Успут да му поручимо да и у Европском парламенту и америчком Конгресу има оних који траже да им се објасни зашто је БиХ у трајној кризи, па су посланици очито одлучили да их све о томе обавијесте – рекла је Цвијановић.

Ако је држава заједничка, нагласила је Цвијановић, онда је и право свакога да износи своје ставове.

Архива