Вујичић: Комшићев и Бећировићев популизам неће проћи код српских посланика

03.10.2023 Актуелно

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић изјавио је да је потез чланова Предсједништва БиХ Жељка Комшића и Дениса Бећировића да у процедуру упуте приједлог закон о такозваној државној имовини БиХ представља чисти популизам и очајничко додворавање бошњачком бирачком тијелу.

Ако се жели наставити било какав напредак у БиХ, каже Вујичић, а очигледно је да Комшић и Бећировић то не желе, треба се договорити око кључних ствари.

– То што су они упутили захтјев о такозваној државној имовини никада неће проћи у Парламентарној скупштини БиХ, јер неће добити подршку ниједног посланика из Републике Српске, ни из позиције ни из опозиције, то могу слободно да тврдим – рекао је Вујичић.

Он је оцијенио да је ово чист популизам и покушај Бећировића и Комшића да се додоворе својим бирачима и да обезбиједе било какву подршку међу бошњачким гласачима, тим прије јер су им и позиције и подршка бирача значајно пољуљане.

Вујичић је за Срну истакао да не постоји државна имовина, него постоји имовина Републике Српске, Федерације БиХ и локалних заједница.

Архива