Шулић: Имовина Српске није и неће припадати БиХ

04.10.2023 Актуелно

Члан Главног одбора СНСД-а Денис Шулић изјавио је данас да имовина Републике Српске није и неће припадати БиХ и да би чланови Предсједништва БиХ Денис Бећировић и Жељко Комшић морали бити свјесни да популистичке представе попут подношења такве иницијативе не иду уз посао који раде.

Шулић је рекао да је Република Српска јасно и гласно рекла да о питању имовине неће дискустовати, као и да су сулуде иницијативе коју су поднијели Бећировић и Комшић, који, како је оцијенио, очигледно не познају уставоправну материју БиХ у којој обављају највишу политичку функцију.

– Упућивање у процедуру приједлога закона о имовини у којем се наводи да је „БиХ носилац права власништва над цјелокупном државном имовином“, док је други нивои власти могу користити, само показује да овај двојац, очигледно, никада није ни погледао Анекс четири Дејтонског споразума – истакао је Шулић.

Он сматра да би ово било смијешно, да није жалосно јер шта се може очекивати од других када чланови Предсједништва БиХ не знају шта прописује документ којим је настала земља коју представљају и када су, због својих политичких интереса или притисака са Запада, спремни да играју овакве представе.

Шулић је истакао да су званичници Републике Српске на свим нивоима и у свим институцијама јасно и недвосмислено на самом почетку наметнуте и изрежиране „политичке кризе“ поручили да је питање имовине ријешено у Дејтону 1995. године и да је то питање о којем неће бити нових прича, дискусија или прегласавања.

– Имовина припада Републици Српској и Федерацији БиХ и никада за ових 28 година није припадала БиХ, нити ће јој икада припадати – рекао је Шулић за Срну.

Он је додао да Комшић и Бећировић знају да овакивим бесмисленим иницијативама ништа неће постићи.

Чланови Предсједништва Денис Бећировић и Жељко Комшић упутили су у процедуру приједлог закона о имовини у којем се наводи да је „БиХ носилац права власништва над цјелокупном државном имовином“, док је други нивои власти могу користити.

Архива