Кошарац: Mарфи се обрачунава са свима који промовишу вриједности Српске

23.10.2023 Актуелно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик проводи политику очувања и јачања Српске и њеног уставног капацитета, а амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи одлучио је да се обрачунава са свима који промовишу вриједности Републике Српске, рекао је члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац.

Кошарац је поручио да Додик није ни за шта крив, као ни његова дјеца Игор и Горица којима су САД увеле санкције.

– Очигледно је да Марфи покушава да персонализује своје прљаве игре према Републици Српској. Ми то знамо, ми то видимо и желимо да организовано покажемо наше јединство у одбрани интереса Републике Српске. Наравно да ћемо чувати имовину, институције и стати иза предсједника – рекао је Кошарац.

Он је истакао да Додик и његова породица афирмишу вриједности Републике Српске.

– Милорад Додик и његова породица нису сами. Народ Републике Српске је уз њих! – поручио је Кошарац на Палама, гдје је Општински одбор Младих СНСД-а организовао скуп и потписивање петиције у знак подршке Додику и његовој породици, под мотом „И ми смо породица Милорада Додика“.

Кошарац је нагласио да скупови под мотом „Граница постоји“ који су одржавани широм Српске и вечерашњи скуп у Требињу под мотом „Бранимо Српску“, говоре о трајном опредјељењу српског народа на очувању капацитета Републике Српске.

– Марфи и друштво око њега афирмишу антидејтонске вриједности и налазе федералне партнере како би се урушавала дејтонска позиција – рекао је Кошарац.

Кошарац, који је замјеник предсједавајућег Савјета министара, истакао је да је јасан став очувања дејтонске позиције Републике Српске, њено јачање и функционалност институције предсједника Српске, Народне скуоштине, Владе и представника Републике Српске у заједничким институцијама БиХ.

САД су недавно увеле санкције сину и кћерки предсједника Републике Српске Милорада Додика – Игору и Горици, саопштило је америчко Министарство финансија. У саопштењу се наводи да су уведене санкције и компанијама које су повезане са дјецом предсједника Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ни његов син нити кћерка немају ниједне пријаве, ни кривичне одговорности, а да од њих покушавају да направе криминалце, са којима се обрачунава једна велика Америка са својом моћи.

Архива