Додик: Нећете добити ни грама српске имовине – потребно јединство

06.10.2023 Актуелно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је тренутно на сцени покушај рушења институција Српске и поручио онима који су се окомили на њену имовину да неће добити ни грама.

Додик је у обраћању на 20. савјетовању „Октобарски правнички дани“ у Бањалуци истакао да је потребно јединство у Републици Српској по питању борбе за очување Српске и њених права.

Он је навео да је Република Српска укњижила сву своју имовину, осим једног малог дијела. „Нећете добити ни грама!“, поручио је Додик.

Додик је рекао да поједини свјетски моћници очигледно сматрају да су погријешили што су Републици Српској дали права, па сада покушавају да јој их одузму.

Он је указао да актуелна дешавања на нивоу БиХ и дјеловање ОХР-а немају никакве везе са правом, те подсјетио да Кристијан Шмит није именован у Савјету безбједности УН, али да, ипак, покушава да намеће законе.

Додик и Поповић (фото: predsjednikrs.net/B.Zdrinja )

Осврћући се на глобалне прилике, Додик је истакао да сви живимо у времену срушеног права, додајући да се данас не поштује ни Повеља УН.

Навео је да је то због тога што неко моћан, који би требао да стоји иза права, сада руши међународно право.

20. јубиларни Октобарски правнички дани (фото: predsjednikrs.net/B.Zdrinja )

Додик је пожелио успјешан рад учесницима овогодишњег јубиларног скупа „Октобарски правнички дани“, као што су били и досадашњи.

У Бањалуци се данас одржава 20. савјетовање „Октобарски правнички дани“ са међународним учешћем о теми „Изградња и функционисање правног система“.

Генерални покровитељ савјетовања „Октобарски правнички дани“ је Влада Републике Српске, а организатор Удружење правника Републике Српске и Правни факултет Универзитета у Бањалуци.

Суорганизатори су Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву, Адвокатска комора Републике Српске, Нотарска комора Српске, те републички Центар за едукацију судија и тужилаца.

Архива