Ћурић за Радио Републике Српске: Хоћемо да сачувамо институције и имовину

23.10.2023 Актуелно

Хоћемо да живимо нормалан живот и од свог рада, хоћемо да сачувамо и наше институције, али и имовину, јер је много људи дало своје животе да би се Република Српска одбранила, изјавио је за Радио Републике Српске градоначелник Требиња Мирко Ћурић, уочи великог народног митинга под називом „Бранимо Српску“.

Ћурић је навео да ће на митингу присуствовати највиши званичници Српске, српски представници у заједничким институцијама БиХ, као и представници локалних заједница из цијеле Херцеговине, али и многобројни грађани.

– Замислите још једну ствар, а то је да су често из политичког Сарајева намјерно кочили реализацију одређених пројеката који нису били у интересу само Српске, него и цијеле БиХ. Ми желимо да отклонимо ту кочницу како би се развијали. Ово није политичка порука, него порука народа који не да и брани своје – нагласио је градоначелник Требиња.

Подсјетимо, велики народни митинг под називом „Бранимо Српску“ на коме ће бити пружена подршка институцијама Српске у одбрани надлежности Републике Српске биће одржан вечерас у Требињу у 18.00 часова.

Архива