Званичници Српске: Ђоковић Србе учинио срећним и поносним

11.09.2023 Актуелно

Након освојене 24. гренд слем титуле најбољег српског тенисера Новака Ђоковића, који је рано јутрос побиједио Руса Данила Медведева у финалу УС опена, услиједиле су честитке званичника Републике Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је најбољем тенисеру свијета.

– Браво. Хвала ти за сваки поен, гем, сет, меч и титулу којом си све Србе учинио срећним и поносним. Овом титулом на УС опену још једном си свима доказао да си највећи играч који је играо тенис – написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изразио је најискреније честитке поводом још једног фатастичног наступа Новака Ђоковића у финалу УС опена, којом је освојио 24. Гренд слем титулу.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић упутила је честитке Ђоковићу.

– Најсрдачније Вам упућујем честитке поводом освајања 24. гренд слем титуле и побједе на тениском турниру УС Опен у Њујорку. Одличном игром и сјајним умијећем још једном сте исписали странице историје тениса и потврдили позицију најбољег тенисера свијета. Хвала Вам на величанственој побједи – написала је Цвијановић на Инстаграму.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је Српска поносна на њега.

– Новак Ђоковић је доказао да је најбољи тенисер на свијету. Честитам му на освајању 24. гренд слем титуле и повратак на прво мјесто АТП листе, гдје и припада. Република Српска је поносна на њега – поручио је Вишковић.

Архива