Цвијановић: Наставак политичке хајке, наша дужност је да се окупимо око институција Српске

11.09.2023 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да је потврђивање оптужнице од Суда БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора „Службеног гласника“ Милоша Лукића представља наставак политичке хајке на Републику Српску и њене званичнике.

Цвијановићева је истакла да то нема никакве везе са правом и правдом, већ са намјером да се сломе и уклоне они који спречавају бесправну отимачину имовине и даље развлашћивање Републике Српске.

– Само у БиХ је могуће да се неизабрани странац, уз то и нелегални високи представник, ставља изнад демократски изабраних институција, и мијења законе, апсолутно изван овлаштења која су дефинисана Дејтонским споразумом, а онда на основу тога обрачунава са изабраним, легалним и легитимним предсједником Републике – указала је Цвијановићева за Срну.

Она је у изјави Срни навела да је жалосно што то прећутно или отворено подржавају многи из Европске уније у чијим земљама овако нешто није било могуће ни прије 200 година, а камоли данас, у 21. вијеку.

– То довољно говори о њиховом лицемјерју и двоструким аршинима којима су нам у дјелиће разбили сваку илузију о постојању тзв. ‘европских вриједности’. Зато је наша дужност да се окупимо око институција Републике Српске, јер су оне посљедња брана наше слободе – поручила је Цвијановићева.

Архива