Шулић: Оптужница Тужилаштва БиХ – удар на институције Српске

11.08.2023 Актуелно

Члан Главног одбора СНСД-а Денис Шулић изјавио је да је подизање оптужнице Тужилаштва БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића чин усмјерен против сваког грађанина Српске и свих њених вриједности, јер се оптужницом покушава понизити и поништити највиши правни акт Српске – њен Устав.

– Ова оптужница није персонални удар на предсједника Републике Српске Милорада Додика иако је он годинама трн у оку страним амбасадама и званичницима Запада, као и центрима политичке моћи у Сарајеву, већ је удар на институцију предсједника Републике, на Народну скупштину Српске, на све наше институције које своје надлежности црпе из Устава, као највишег правног акта – нагласио је Шулић.

Према његовим ријечима, оптужница је показни примјер онога што је жељени сценарио политичког Сарајева и Запада – понижавање и поништавање свега што Република Српска представља и кројење БиХ по њиховом мјерилу, без поштовања закона, права и воље грађана.

– Сигуран сам да предсједника Додика, као и Лукића неће уплашити оптужницом, нити другим пријетњама са којима се сусрећу протеклих седмица, а Додик и годинама уназад, јер знају шта је оно што заступају и бране – а то је народ Српске, то је Република Српска – навео је Шулић за Срну.

Тужилаштво БиХ подигло је данас оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића због неизвршавање одлука Кристијана Шмита.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

Архива