Кошарац: Додик доказао државничку политику и лидерску позицију

21.08.2023 Актуелно

Након успјешних састанака предсједника Републике Српске Милорада Додика и српског члана Председништва БиХ Жељке Цвијановић са регионалним и свјетским лидерима у Мађарској, не би ме изненадило да у јавности поново чујемо шарене лаже о међународној изолацији Републике Српске, рекао је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац.

– Можемо прогнозирати шта ће прво почети – хистерија политичког Сарајева, кукумакање опозиционих понављача или несувисле тврдње западних душебрижника и мешетара – истакао је Кошарац у објави на Инстаграму.

Нглсио је да то „тако то обично бива“.

– Када Додик наново докаже државничку политику и лидерску позицију, они крену са лажима о томе да је Српска изолована, да пропада, да је у финансијском колапсу и ко зна какве још сулуде тезе. Надају се да ће 100 пута поновљена лаж постати истина. Како наш народ каже, што је баби мило, то јој се и снило – навео је Кошарац.

Истакао је да се ради слабости политичког Сарајева.

– О томе причају они који само на фотографијама могу гледати Путина или Орбана, док се Додик у пријатељској атмосфери састаје са њима. У суштини се ради о немоћи и слабост политичког Сарајева и издајника из опозиције да схвате значај Српске и кредибилне државничке политике Додика – изјавио је Кошарац.

Нагласио је да су домети опозиције сусрети по ћошковима западних амбасада, преузимање задатака од портира из тих амбасада, састанци са трећеразредним чиновницима, понека фотографија са Марфијем или Шмитом.

– Ако добаце до замјеника помоћника неког секретара, Бог да их види. И тако у безидејном лутању од ћошка до ћошка амбасаде, у неком простору између личних амбиција и реалности која их демантује, они дезавуишу јавност и креирају митске приче о изолацији Српске, о њеној пропасти и штетним политикама Додика. И онда им се догоди реалност – Додик на састанцима са лидерима Мађарске, Србије, Русије, Турске, Кине, Азербејџана… Догоди им се лекција о патриотизму, лидерству и дипломатији – закључио је Кошарац.

Архива