Јавор: Циљ оптужнице против Додика – застрашивање народа

15.08.2023 Актуелно

Градоначелник Приједора Слободан Јавор изјавио је да подизање оптужнице Тужилаштва БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика првенствено има за циљ застрашивање народа, развлашћивање свих надлежности институција Српске и свега оног што Република Српска ради за очување интегритета.

Јавор је истакао да је подизање оптужнице наставак процеса којег политичко Сарајево води већ дужи период, само што су овог пута потпомогнути од дијела међународне заједнице.

Јавор је додао да се не смије дозволити да неко ко сам себе прогласи високим представником доноси и намеће одређене законе на штету Републике Српске и српског народа.

– Предсједник Републике Српске није урадио ништа мимо закона и Устава и све вријеме свог дјеловања на власти штити и интегритет Републике Српске и српски народ борећи се за сваког човјека у Републици Српској, за владавину права и да се поштује Устав и Дејтонски мировни споразум – рекао је Јавор новинарима у Приједору.

Он је додао да се поставља питање шта је сљедеће и ко је сљедећи.

– Мени је жао што опозиција ћути о свему, са стране гледа и ликује, јер њима одговара ова ситуација и што је ова оптужница подигнута против предсједника, јер ту виде шансу да се дочепају власти. Њима је власт битна, њима није битна ни Република Српска ни српски народ. Они су научили да сарађују са странцима и са политичким Сарајевом и њима је ово једини пут и једина прилика да се дочепају власти – рекао је Јавор.

Он је навео да из Приједора жели да пошаље јасну поруку да су грађани Приједора и Републике Српске чврсто уз предсједника Додика.

– Позивам српски народ да будемо јединствени, достојанствени и сложни, јер слога нас је сачувала кроз историју и тако ће бити и у будућности. Не смијемо дозволити да нас ово поколоба, требамо истрајати и бити досљедни. Желим да поручим свима да су нам преци оставили Републику Српску, да живимо слободни и да треба да је чувамо и градимо јер без наше Републике Српске нема живота и опстанка за нас Србе у оваквој БиХ – поручио је Јавор.

Архива