Додик: Испразна прича политичког маргиналца Игора Црнатка

31.08.2023 Актуелно

Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је да најновији медијски иступи Игора Црнатка нису ништа друго до испразна прича политичког маргиналца од којег срећом не зависи ништа.

На питање Срне да прокоментарише Црнаткову изјаву да одбијање СНСД-а да Народна скупштина Републике Српске расправља о неспровођењу и кршењу властитих закона и закључака овај пут неће проћи без посљедица, те да је обавеза сваког посланика и грађанина да заштити Скупштину од СНСД-а, Додик је упитао ко је сада Игор Црнадак да нам држи слово о закључцима када његова партија није била у Скупштини кад су усвајани?

Лидер СНСД-а је подсјетио да су представници СДС-а и ПДП-а, док су били министри у Савјету министара, поручивали да им не може Народна скупштина Републике Српске одређивати ставове.

– Који је сада разлог за ову напрасну `љубав` према Народној скупштини не бих могао чак ни да наслутим, али са сигурношћу бих могао рећи да је то понашање опет дириговано – нагласио је Додик, који је и предсједник Репубике Српске, и подсјетио да је опозиција у Српској напуштала скупштинско засједање, уз различите изговоре, кад год се у Народној скупштини одлучивало о важним националним питањима.

Он је навео да док је Црнадак, у својству министра иностраних послова, трошио и новац и вријеме на потпуно бескорисна путовања, гледано из угла интереса Републике Српске, СНСД је са својим партнерима чувао дигнитет институција Српске и од таквих путника какав је Црнадак.

– Колико је добронамјеран према Српској свједочи и чињеница да он веома злурадо сугерише да предсједник Републике није институција Републике Српске, јер то је Додик. Себи даје за право да цијени патриотизам људи који, за разлику од њега и његових страначких колега, никада нису учинили ништа против институција Српске – истакао је предсједник Републике.

Он је оцијенио да ће опозиција у Српској остати на јаловом политичком покушају све док од Милорада Додика не буду видјели Републику Српску.

– И Црнатков наступ није ништа друго до испразна прича политичког маргиналца од којег срећом не зависи ништа и који и даље из скупштинске клупе сања далеке дестинације на које је одлазио, нажалост, из само њему знаних разлога. Да будем до краја прецизан, разлоге и поводе за Црнаткове одласке до Лондона знали смо сви. Можда тамо леже одговори и на питање зашто је Народна скупштина Републике Српске за Црнатка и ПДП опет постала битно мјесто – закључио је Додик.

Архива