Петровић: Не затварајте очи и уши, чујте нас!

09.07.2023 Актуелно

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић рекао је да се ових дана најављују битне одлуке које би могле да утичу и на Републику Српску, а тиме и на цијели регион.

– Искрено се надамо и вјерујемо да до тога неће доћи. Неће, јер би то потенцијално изазвало још веће тензије и кризу са далекосежним, непредвидивим посљедицама и контраефектима. Умјесто што упорно игноришете наше вапаје за елементарним правима и слободама загарантованим /Европском/ Конвенцијом за заштиту људских права и темељних слобода, боље би нам свима било, да што прије чујете и коначно разумијете и наше молбе – указао је Петровић у изјави за Срну.

Он је оцијенио да ће се таква погрешна и погубна политика, или боље речено „политика затворених очију и ушију“, неминовно обити о главу свима нама.

– Иако не желимо да се поредимо са било ким, надамо се да сте коначно свјесни дешавања на тлу Украјине и Европе, као и далекосежних посљедица тих дешавања на цијели свијет. И ти догађаји су настали само зато што очито нисте чули, или нисте жељели да чујете и разумијете, глас и потребе и оних других. Сигурни смо, да икако можемо да вратимо вријеме, или само пар година уназад, све сукобљене стране би боље чуле и разумјеле једне друге и данас би доминантно причали о економским и привредним темама, европским и евроазијским интеграцијама, којима и ми тежимо. Не затварајте очи и уши, чујте нас! – поручио је генерални секретар СНСД-а.

Архива