Додик: Не можемо да будемо дио табора НАТО против Русије

23.05.2023 Актуелно

Не можемо да будемо дио табора НАТО против Русије, они су вјежбали на нама и нанијели велику штету српском народу, изјавио је у интервјуу за Спутњик предсједник Републике Српске Милорад Додик, послије разговора са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином.

– Како да објаснимо родитељима Милице Ракић да нема везе што су нас убијали. Не можемо да будемо дио НАТО-а. Они су бомбардовали Србију. Ми смо Срби, не можемо да прихватимо да будемо дио тих снага и да будемо дио НАТО – рекао је Додик.

Говорећи о санкцијама Русији, Додик је изјавио да БиХ није донијела ниједну одлуку о увођењу санкција Русији управо захваљујући Републици Српској.

– Изјаве Бошњака из Сарајева нису важне, нема легитимне одлуке о санкцијама. Ми им се нећемо придружити, као што се нисмо придружили ни до сада. Настављамо да водимо политику несврставања по том питању – рекао је Додик одговарајући на питање о потенцијалном увођењу санкција Русији од стране БиХ.

„Запад би да гаси све медијске куће које им не одговарају“

– Америка, која се бори за слободу медија, сада уводи санкције медијским кућама. На Балкану има мало информативног програма о Русији. Американци и Запад имају пуно својих медија, а Русија само Спутњик. Сада би да гасе све медијске куће које њима не одговарају – одговорио је Додик на питање о цензури руских медија на Балкану и у Европи.

Архива