Вишковић: МУП предузима законом прописане радње на основу кривичне пријаве

29.03.2023 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је, поводом навода о изузимању документације у вези са изградњом објеката за тениски турнир „Српска опен“, да Министарство унутрашњих послова проводи законом прописане радње на основу кривичне пријаве коју је поднио народни посланик Небојша Вукановић.

– Као предсједник Владе Републике Српске, која дијелом учествује у финансирању великог спортског догађаја, могу само рећи да са нестрпљењем очекујемо почетак једног од најзначајнијих спортских догађаја у историји Бањалуке и Републике Српске. Тениски турнир „Српска опен“ представља догађај који ће високо позиционирати Републику Српску на тениској мапи – истакао је Вишковић.

Предсједник Владе Српске је нагласио да ће овај турнир Бањалуку и Републику Српску представити као доброг домаћина за људе из свих крајева свијета, што отвара многе друге могућности за сарадњу и привредне активности.

– Како јуче, тако и данас, као сваки разуман и одговоран човјек, подржао бих долазак највећег тенисера свих времена Новака Ђоковића и осталих тениских звијезда, у дубоком увјерењу да ће током одржавања турнира Бањалука и Република Српска бити у центру пажње свјетске тениске јавности. Међутим, изгледа да то некима у Републици Српској веома смета јер се на све начине боре да умање и искомпромитују овај, велики спортски догађај, а самим тим и Бањалуку и Републику Српску – изјавио је Вишковић.

Архива