Продановић прогласио побједy – Ивановић нови градоначелник Зворника

05.02.2023 Актуелно

Кандидат СНСД-а за начелника општине Братунац Лазар Продановић у недостижном је вођству са 1.500 гласова предности у односу на независног кандидата Срђана Ранкића, а недостају резултати избора са још пет бирачких мјеста, рекла је предсједник Општинске изборне комисије Братунац Ивана Милановић.

Према непотпуним подацима, за Продановића је гласало 4.346 бирача, док је Ранкић добио подршку 2.588 бирача.

Продановић јепрогласио је побједу и захвалио грађанима на указаном повјерењу, поручујући да ће радити на развоју општине.

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић на Твитеру је навео и да је Бојан Ивановић нови градоначелник Зворника, захваливши грађанима на повјерењу.

Подсјећамо, у Братунцу и Зворнику данас су одржани пријевремени избори за начелника и градоначелника.

Сва биралишта су затворена у 19.00 часова. Изборни дан, на основу података Градске и Општинске изборне комисије Зворника и Братунца, протекао је без већих неправилности.

Забиљежена су два мања инцидента.

Полицијској станици Братунац пријављено је да је у мјесту Бјеловац физички нападнут посматрач једног кандидата за начелника општине, а да је у Кравици једно лице упућивало пријетње.

Једини кандидат за функцију градоначелника Зворника био је Бојан Ивановић из СНСД-а и коалиционих партнера, јер други политички субјекти нису предложили свог кандидата.

За начелника Братунца борила су се два кандидата – Лазар Продановић из СНСД-а и Срђан Ранкић, независни кандидат.

Архива