Ковачевић: Губитник Изетбеговић покушава своје фрустрације лијечити вријеђањем Српске

05.02.2023 Актуелно

Савјетник предсједника Републике Српске Радован Ковачевић истакао је да се Бакир Изетбеговић, дајући интервју баш за муслимански телевизију Игман, много опустио и занио па још једном директно негирао суштински дејтонски концепт БиХ односно равноправност три конститутивна народа у БиХ.

– Видимо и да Бакир Изетбеговић све то темељи на, како он каже, снази у Представничком дому парламента БиХ, па наводи како те пробошњачке странке имају 60 одсто руку у том дому. При томе заборавља да је Дејтон тачно одредио да Република Српска даје дупло мање посланика у Представнички дом па је, између осталог, баш због тога СНСД освојио 17.000 гласова више од његове СДА, а добио три посланика мање у Представничком дому – нагласио је Ковачевић реагујући на изјаву Изетбеговића да 60 одсто руку у парламенту БиХ односно 60 одсто гласача добија једну трећину – бошњачку, те да Србе и Хрвате треба ставити на мјеру, односно имају 40 одсто руку у парламенту, зашто им препустити 66.

Оно што посебно вријеђа, нагласио је Ковачевић, јесте да видимо да је Бакир Изетбеговић још једном Републику Српску назвао некаквом „генцоидном страном у БиХ“.

– Нећемо много да реагујемо на ове ствари, јер узалуд Бакир Изетбеговић своје фрустрације чињеницом да је на изборима изгубио да није дио Савјета министара и није дио власти покушава лијечити вријеђањем Републике Српске. Република Српска је јака, стабилна, слободна и биће све јача и стабилнија у будућности – поручио је Ковачевић.

Архива