Додик: Исламска заједница се мијеша у политички систем БиХ

07.02.2023 Актуелно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је говор хоџе из Бихаћа Мухамера Штулановића класични говор мржње и да Српска није извршила геноцид нити је геноцидна творевина.

– Увијек је проблем код оних који мрзе и изјављују такве глупости. Република Српска није извршила геноцид нити је геноцидна творевина – рекао је Додик.

Додик је рекао и да се „Исламска вјерска заједница до неподношљивости петља у изборни и политички систем БиХ“.

Додао је да Исламска вјерска заједница тражи посебан статус за себе иако нису привилеговани и имају исти статус као остале вјерске заједнице у БиХ.

Он је рекао и да је поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић правдао имама из Козарца који је вријеђао СПЦ и српски народ, умјесто да је предузео мјере које би се односиле на њега.

– У сваком случају мислим да је вријеме да се с овим стане и да буде отворена једна врста дијалога вјерских заједница, односно Исламске вјерске заједнице и Републике Српске и спреман сам да разговарам са њиховим људима. Мислим да имамо добар однос са муфтијом у Бањалуци – рекао је Додик.

Додик је рекао да су ова два имама апсолутни екстремисти и не доприносе толеранцији, стабилности и сигурност и да би Кавазовић требало да предузиме мјере против таквих имама.

Архива