Додик: Албанија је сасвим пространа за манипулатора као што је Курти

05.02.2023 Актуелно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да Аљбин Курти наставља да дестабилизује прилике на Балкану избјегавајући међународне обавезе и искривљујући не само садашњост већ и прошлост.

На питање Срне да прокоментарише Куртијеву изјаву у којој је упоредио Републику Српску и Заједницу српских општина на сјеверу Косова и Метихије и да је то начин на који Србија ствара ентитете на Балкану како би формирала „српски свијет“, Додик је подсјетио да је ЗСО дио Бриселског споразума који Курти не жели да спроведе иако има карактер међународне обавезе.

– Република Српска није настала као одговор мањине у БиХ, већ као одговор конститутивног народа који је вијековима био ту и остаће ту. Такође, Срби на Косову и Метохији нису и не могу бити мањина јер су своји на своме и тако ће остати. Једино што је све вријеме било мањина и у оквиру бивше Југославије и данашње Србије су Албанци који плашећи свијет „српским свијетом“ лагано заокружују „албански свијет“ – рекао је Додик.

Он је нагласио да нема ништа против да се Курти игра државе, али не у Републици Српској и не у Србији, додавши да је Албанија сасвим пространа за једног таквог манипулатора.

Архива