Додик: Активности Фонда солидарности – један од највећих успјеха Српске

07.02.2023 Актуелно

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је захваљујући Фонду солидарности омогућено лијечење 500 дјеце у иностранству.

– То је један од највећих успјеха Републике Српске, јер смо системски ријешили једно од најважнијих питања – финансирање лијечења и дијагностике дјеце у иностранству – написао је Додик на свом Инстаграм налогу.

Додик истиче да је са директорицом Јасминком Вучковић разговарао о активностима које је Фонд реализовао у протеклом периоду, као и о даљим плановима.

– Упознала ме је да је до сада утрошено 20 милиона марака за лијечења дјеце, а посебно је важно да Фонд сноси и путне и трошкове смјештаја пратилaца, јер знамо колико су ти трошкови високи за родитеље – додаје Додик.

Додик истиче да је ово успјех свих нас, те и показатељ да када смо јединствени, можемо да учинимо добре и племените ствари.

– Сви чланови нашег друштва показали су хуманост и потребу да помогну, тако што из мјесеца у мјесец од личних примања издвајају за лијечење дјеце у иностранству – закључује Додик.

Архива