Додик: Република Српска има највећи раст домаћег производа у окружењу

08.01.2023 Актуелно

Република Српска има највећи раст домаћег производа у окружењу, рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске у интервјуу за Радио телевизију Републике Српске, поводом обиљежавања 31 године постојања Републике Српске.

– Република Српска има раст домаћег произовда од четири одсто, и то је највећи у окружењу. Како смо то урадили? Низом мјера које је Влада донијела, сређивањем оптерећености привреде, стимулацијама, потом подршком предузећима – истакао је Додик.

Додик је нагласио да Република Српска мора бити отворена и према Истоку и према Западу.

– Треба да схватимо какво вријеме долази и шта ми можемо да урадимо. Када је у питању електрична енергија, имамо стабилну ситуацију, а када су у питању нафта и гас, ту зависимо од дешавања на тржишту, као у осталом и цијели свијет. Међународни монетарни фонд (ММФ) каже да ће година пред нама бити тежа него претходна – рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске истакао је значај сарадње са Србијом.

– Наш природни, историјски, у сваком смислу је поглед према Србији. Некима се то неће свидјети, али ми ћемо наставити градити односе, привредне, културне, економске и сваке друге, јачајући сарадњу која је на највишем нивоу у сваком погледу – нагласио је Додик.

Комплетан интервју можете погледати.

Архива