Цвијановић: Напад на дјецу оставља без ријечи, срамотно и поражавајуће

15.01.2023 Актуелно

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић осудила је напад на родитеље и дјецу из Србије, која су учествовала на међународном турниру у Сарајеву и нагласила да очекује од надлежних органа у Федерацији БиХ да идентификују починиоце и санкционишу их у складу са законом.

Бакље, ножеви, сузавац, организована група маскираних нападача, а жртве дјеца и њихови родитељи. Ужасно би било и да се овакво дивљаштво десило међу одраслима, а кад је ријеч о нападу на дјецу и то на дјечијем спортском турниру, онда то заиста оставља без ријечи – нагласила је Цвијановићева.

Да се ова срамота и хулиганство десило негдје у Републици Српској или Србији, указала је Цвијановићева, до сад би то била насловна вијест свјетских медија.

– Без икакве зле намјере кажем да је поражавајуће и трагично да дјеца скандирају „Убиј Србина!“, и исто би било трагично да се из дјечијих уста чује и да треба убити Бошњака, Хрвата или било кога другог.

Али, ако се службено лице, дакле полицајац, обраћа оним ријечима оштећеном, како је то навео један од родитеља дјеце из Србије, онда је и то показатељ општег стања које је поражавајуће – констатовала је Цвијановићева.

Архива