СНСД, ХДЗ БиХ и „осморка“ имају капацитет да формирају власт на нивоу БиХ

10.12.2022 Актуелно

СНСД са својим коалиционим парнерима, ХДЗ БиХ и „осморка“ имају капацитет да формирају власт на нивоу БиХ, рекао је предсједник СНСД-а Милорад Додик, након састанка са представницима „осморке“.

Истакао је да ће сљедеће седмице бити одржани оперативни састанци.

– Имамо структуру за формирање власти. Рјешаваћемо и питања економије и инфраструктуре. Разговарали смо о формирању Савјета министара и других органа – рекао је Додик, који је и предсједник Републике Српске.

Нагласио је да ће први пут упоставити посебну процедуру за бржи пролазак развојних пројеката.

Навео је да ће се буџет на нивоу БиХ усвојити брзо.

Истакао је да постоји разумијевање.

– Република Српска остаје на принципу европских интергација. Имамо пун капацитет да формирамо стабилне структуре власти на нивоу БиХ и да се у оквиру тога крећемо ка ономе што је потребно да учинимо како би обезбиједили нормално функционисање у складу са Уставом БиХ – навео је Додик.

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је да је састанак делегације СНСД-а са „осморком“ о формирању власти на нивоу БиХ показао ефикасност и намјеру да се ради конструктивно у наредном периоду.

Предсједник странке „Народ и правда“ Дино Конаковић задовољан је атмосфером и конструктивним разговором на данашњем састанку делегација СНСД-а и „осморке“, истичући да је врло брзо постигнут договор у неколико области, укључујући област енергетике.

Архива