Ковачевић: Војну неутралност је прогласила Народна скупштина, без подршке опозиције

17.12.2022 Актуелно

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да је стратешко опредјељење српског народа дефинисала Народна скупштина Републике Српске усвајањем Резолуције о проглашењу војне неутралности, на приједлог и уз гласове СНСД-а и коалиције, док опозиција и ПДП нису подржали тај документ.

– Опозиција и ПДП нису подржали Резолуцију, а његови прваци /Младен/ Иванић и /Игор/ Црнадак неколико мјесеци послије су, игноришући став Републике, израдили и усвојили Стратегију спољне политике БиХ у којој су нагласили да је МАП /Акциони план за чланство у НАТО/ `дио консензуса свих у БиХ`- истакао је Ковачевић на „Твитеру“ поводом оптужби члана Предсједништва ПДП-а Драшка Станивуковића у вези са стратешким опредјељењем за војну неутралност.

Он је истакао да су предсједник СНСД-а Милорад Додик и ова странка по цијену да више од годину дана оставе ПДП и СДС у власти, иако су их на изборима убједљиво побиједили, инсистирали да се поштује став Српске и пониште штетне политике Иванића и Црнатка.

– У томе смо успјели и у институцијама БиХ је усвојен Програм реформи у којем пише да се чланство у НАТО-у не прејудицира, већ да се само дефинише сарадња са НАТО-ом. Документ је јаван, потребно је само укуцати његово име у претраживач. Уколико знате и нешто осим јефтиног популизма – навео је Ковачевић.

Станивуковић је на „Твитеру“ објавио да је стратешко опредјељење народа у Српској војна неутралност, баш по узору на матицу Србију, те да је неопходно да грађани Републике Српске знају да ли је неко био спреман због власти на нивоу БиХ ставити те кључне политике на страну.

Архива