Додик: Влада Српске да обезбиједи континуитет у развоју Републике

18.12.2022 Актуелно

Представници владајуће коалиције окупљене око СНСД-а договорили су ко су министри у новој Влади Републике Српске. У 16 министарстава биће већином нова лица.

Од новог сазива Владе предсједник Републике Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик очекује да обезбиједи континуитет у развоју Српске, сигурност радних мјеста и нове инвестиције.

– На састанку смо разговарали о оквирима у којима Влада Републике Српске треба да се формира, изјавио је Додик на конференцији за новинаре након састанка владајуће коалиције.

Додик је нагласио да је било ријечи и о томе да у Влади буде значајан број нових имена.

– Влада је та која треба да обезбиједи континуитет у развоју Српске, стабилности, сигурности радних мјеста у Српској, исплата плате у јавном и реалном сектору – рекао је Додик.

Додик је поручио да су данас око свега тога постигли договор.

– Настављамо консултације у наредна два дана како бисмо што боље припремили сједницу Народне скупштину Српске. НСРС ће 21. децембра изабрати нову владу – рекао је Додик. 

Додик је поручио да ће у Влади Српске која има 16 министарстава бити око 10 нових имена, међу којима су и они који нису у политичким партијама.

Премијер и мандатар Радован Вишковић оцјењује да ће нова Влада дати адекватне одговоре на предстојеће изазове у интересу грађана Српске.

Након састанка коалиције, предсједник ДEMOС-А, Недељко Чубриловић, демантовао је писања појединих медија о расколу у посланичком клубу странке

Архива