Вишковић: Редовно се сервисирају све буџетске обавезе

02.11.2022 Актуелно

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Народној скупштини да се из буџета Српске редовно серивисирају све обавезе, што ће бити и настављено, те да буџет није ни у каквој дубиози како говоре поједини опозиционари.

Он је рекао да се готово сав раст прихода у предложеном буџету за наредну годину усмјерава на расходовну страну – за повећање плата, пензија и других давања према становништву.

Вишковић је истакао да у наредном периоду треба наставити разговоре са представницима Борачке организације Српске о наставку унапређења положаја борачких категорија, којима ће у складу са буџетом за наредну годину бити повећана примања за 13,5 одсто.

Он је рекао да су на том плану могући ребаланси и усклађивања буџета за 2023. годину зависно од прилива у буџет, инфлаторних кретања и слично.

Вишковић је рекао да треба ријешити и проблем запошљавања дјеце погинулих бораца, што је обавеза Српске 30 година након рата.

Он је током расправе у Народној скупштини о Приједлогу буџета Републике Српске за 2023. годину, који се разматра по хитном поступку и износи 5,383 милијарди КМ, рекао да је циљ нових издвајања незапосленом родитељу четворо и више дјеце у Српској да се у Републици рађа што више дјеце.

Архива