Вишковић наставио консултације са представницима странака и социјалним партнерима

29.11.2022 Актуелно

У наставку консултација са политичким партијама, мандатар за састав нове владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањлуци са делегацијом Уједињене Српске, на челу са предсједником Уједињене Српске Ненадом Стевандићем.

– Током консултација, мандатар Вишковић нагласио је да ће кључни задатак нове Владе бити очување фискалне и политичке стабилности Републике Српске, истичући да се суочавамо са сложеном геополитичком ситуацијом која се неминовно одражава на готово све сегменте живота у Републици Српској – саопштено је из Владе Српске.

Представљајући програмска опредјељења нове владе, Вишковић подвукао је да од свих политичких партија очекује да предложе квалитетна кадровска рјешења која ће моћи да се носе са изазовима који нас очекују у наредном периоду, истичући да сложена времена у којим дјелујемо траже квалитетне и стручне кадрове способне да иницирају и проводе политику будуће владе.

Такође, Вишковић указао је да од чланова будуће Владе очекује максималан ангажман, те проактивно дјеловање с циљем даљег развоја Републике Српске.

Опште и начелне ствари везано за функционисање Владе Републике Српске у изазовним условима енергетске, прехрамбене и надолазеће кризе која ће сигурно имати политички карактер, била је тема разговора са мандатором за састав нове Владе Српске Радованом Вишковићем, рекао је предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић након консултација.

Очекујемо да се пензије и даље усклађују, рекао је предсједник Удружења пензионера Републике Српске Ратко Трифуновић, након консултација са мандатаром за састав нове Владе Српске Радованом Вишковићем.

Вишковић са пензионерма (Фото: Влада Српске)

Вишковић је нагласио је да обезбјеђење редовности исплата, али и константно повећање пензија, остаје један од императива и у раду будуће владе.

Вишковић ће данас у одвојеним сусретима разговаати и са представницима Уније послодаваца и Савеза синдиката Републике Српске.

Архива