Додик: СНСД – Снага народа снага државе

05.11.2022 Актуелно

Могуће је да ће Странка независних социјалдемократа промијенити назив са истом скраћеницом у Снага народа снага државе – СНСД, изјавио је предсједник СНСД-а Милорад Додик.

СНСД - Фото: РТРС

Додик је поручио да ће бити завршени примарни послови везано за државу.

– За скраћеницу СНСД ми сматрамо да је то „Снага народа, снага државе“, не само да је то назив странке. Можда ћемо чак и трагати за тим да у наредном времену промијенимо назив и да остане иста скраћеница, да се СНСД зове Снага народа снага државе – СНСД. Тако да ћемо ући у неку врсту реформе – рекао је Додик.

Додик је нагласио да је то на симболичном нивоу, али да ће свакако бити уведена нова млађа генерација.

– Ми очекујемо негдје са прољећа, најкасније јесени да ћемо имати изборни сабор и на њему ћемо значајно реконструисати и Предсједништво и Главни одбор, оцијенићемо сваки допринос на терену. Ја сам захвалан свим нашим људима који су радили. Било је неких колебљиваца, али то није утицало на резултат. Ми смо остварили историјски резултат након 18 година учешћа у власти у котинуитету. Опет смо добили највећи резултат, 42 одсто за Представнички дом је озбиљан резултат, 35-6 одсто за парламент Републике Српске исто тако – истакао је Додик.

Додик је поручио да је мало партија које то могу да ураде након 20 година континуитета у власти.

– Побиједила су оба кандидата и за индивидуалне функције и Жељка Цвијановић и ја, тако да ми немамо разлога за ту врсту незадовљоства. Да је било неких мешетарења међу нама, било је, они који су били колебљивци, који су насједали некој причи као неко долази из Србије, каже ово или оно, па се то схватало као дефинитивно, што наравно није – рекао је Додик.

Предсјендик СНСД-а је додао да су у сваком случају захвални.

– Као што знате, ми смо овдје изгубили локалне изборе у граду. Остали смо са истом структуром, постигли смо значајан резултат – рекао је Додик.

Он је додао да је захвалан предсједнику Градског одбора СНСД-а Бањалука Влади Ђајићу што је окупио тим и што је СНСД направио резултат у овом граду.

– Веома је било тешко дигнути се и вратити иоле пристојан резултат у граду, без обзира што на индивидуалном нивоу нисмо добили неке подршке у граду, ми остајемо захвални граду Бањалуци зато што је СНСД и даље задржао као најважнију партију у овом граду која има највећу подршку – истакао је Додик.

Архива