Додик: Наставићу да јачам Српску

14.11.2022 Актуелно

Новоизабрани предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће са новоизабраним српским чланом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић конципирати политике које ће јачати Српску.

Додик је, поводом 27 година од парафирања Дејтонског мировног споразума, рекао да ће бити настављена стабилизација Републике Српске.

– Ништа неће бити економски и финансијски лако. Ово је мој трећи мандат на позицији предсједника Републике Српске што је изразиста част, а привилегија је што ме људи непосредно на изборима три пута бирају за предсједника – рекао је Додик за Срну.

Он је истакао да је додатну одговорност стекао на митингу „Отаџбина зове“ гдје је огроман број људи исказао приврженост Републици Српској бранећи њене демократсе капацитете.

– Очигледно је да је народ дао поршку мени и зато сам захвалан и баранићу позицију Републике Српске, те нећу оклијевати. Заједно можемо проћи све кризе и сутра ћу на инаугурацији и заклетви рећи да било какав интервениционизам међународне заједнице пише одлуку о самосталност Републике Српске – рекао је Додик.

Поновио је да Кристијан Шмит, шта год да учини, написаће да је Српска корак ка самосталности и да неће да трпи неправедност.

Архива