Вулић: Нема формирања власти на нивоу БиХ док не буду потврђени резултати за предсједника Српске

23.10.2022 Актуелно

Члан Предсједништва СНСД-а Сања Вулић изјавила је да је необјављивање гласова за ниво предсједника Републике Српске директан покушај урушавања институција Српске и напоменула да је у постдејтонској БиХ 30.000 гласова највећа разлика између два кандидата за предсједника Републике.

– Мирко Шаровић, који је добро обавијештен од појединих чланова ЦИК-а о наредним корацима ове незаконито састављене комисије, недавно је изјавио: ‘Мислим да је основна опција да се поново гласа… Увјерен сам да ће новог гласања бити’. Није он увјерен, већ зна, информисан је прије јавности, јер је видио одлуку прије свих. Самим тим Шаровић је већ најавио даља дешавања. За грађане Републике Српске та одлука значи немамо предсједника Српске – нагласила је Вулићева.

Она је у изјави за Срну констатовала да ЦИК свјесно и намјерно жели да Републику Српску оставити у вакум простору, тачније српског члана Предсједништва БиХ Жељку Цвијановић позвати у Сарајеву, а од избора предсједника Републике Српске правити сагу.

– ЦИК на овај начин, по налогу, покушава да спријечи да Српска прва формира власт, како је то било у претходним изборним циклусима, да би била мање упадљива спорост у формирању власти на осталим нивоима и да минимизирају чињеницу да је Република Српска једина функционална у БиХ – оцијенила је Вулићева.

Она је нагласила да су чланови ЦИК-а и опозиција из Републике Српске у опасној заблуди, јер се ништа и нигдје неће формирати док не буду потврђени резултати за предсједника Републике Српске.

Архива