У Бањалуци одржан митинг „Отаџбина зове“: ЦИК-у поручено да је народ Српске изабрао

25.10.2022 Актуелно

У Бањалуци је одржан народни митинг „Отаџбина зове“, на којем је присуствовало 50.000 грађана

Са Трга Крајине, Сарајеву и опозицији је послата порука – нећемо дозволити да мијењате изборну вољу грађана.

Велика скупштина народа Републике Српске упутила је данас из свог највећег града, БањалукеНародни проглас у којем поручују да неће антидејтонску и антиуставну БиХ, нити БиХ која је само по вољи бошњачког народа.

Подсјетили су да је Републику Српску основао народ 9. јануара 1992. године, одбранио је са својом Војском и очувао свих ових 27 година мира.

– Нећемо антидејтонску и антиуставну БиХ, вратите нам Устав БиХ да не би морали да одемо из ње – истиче се у Прогласу који је прочитан у парку „Младен Стојановић“ на народном скупу владајуће коалиције под називом „Отаџбина зове“.

Најупечатљивије су поруке грађана који су, како кажу, дошли у Бањалуку да подрже вољу народа и свог предсједика, Милорада Додика.

Забринути су и осуђују све ово што се дешава послије 2. октобра. Велике критике упутили су на рад Централне изборне комисије.

– Ми нисмо народ који мрзи, који хоће нешто што није његово, Српска је земља која се воли – рекао је Милорад Додик, предсједник СНСД-а, са народног митинга за одбрану Републике Српске под називом „Отаџбина зове“, који се одржао у Бањалуци.

Ми смо имали изборе 2. октобра и тамо показали шта је воља народа, а онда је нелегални ЦИК одлучио да оне који су легално изабрани склони у страну и да ради по налогу опозиције, изјавила је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Не постоји нико јачи од народа и народне воље, поручио је Радован Ковачевић, портпарол СНСД-а, са народног митинга за одбрану Републике Српске под називом „Отаџбина зове“, који се одржава у Бањалуци.

Скупили смо се овдје да спријечимо оно што је од деведесетих година тутњало Европом и помело традицију, породицу и све оно што морамо да бранимо да бисмо опстали, изјавио је прослављени режисер Емир Кустурица на народном митингу „Отаџбина зове“ у Бањалуци.

Архива