Шулић: Још једном се показало да опозиција нема подршку народа

04.10.2022 Актуелно

Члан Извршног комитета СНСД-а Денис Шулић рекао је да да кандидат ПДП-а Јелена Тривић може да буде предсједник Републике Српске само за стране амбасаде, а за грађане Српске који су изашли на ове изборе кандидат СНСД-а Милорад Додик је предсједник у наредне четири године.

Коментаришући захтјев опозиције за поновно бројање гласова и најаву протеста, Шулић је истакао да је опозиција још једном показала да нема подршку народа у Републици Српској.

– На овим изборима је доказано да је подршка народа у Српској на страни СНСД-а, Милорада Додика и Жељке Цвијановић – истакао је Шулић за Срну.

Он је нагласио да је овај начин опхођења опозиције виђен након избора 2018. године. Он је навео да су тада у СНСД-у били свјесни да је опозиција под утицајем страних амбасада, те да су знали да не постоји реална шанса да побиједе.

– Њихов циљ је био да разлика за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ буде што мања, конкретно испод 15.000 гласова и да покушају да на улици добију оно што не могу добити на бирачким мјестима – подсјетио је Шулић.

Он је истакао да се 2018. године тадашњи кандидат СДС-а за предсједника Српске Вукота Говедарица на Тргу Крајине у Бањалуци проглашавао предсједником Републике Српске.

– Сличан систем рада страних амбасада смо имали и у Венецуели када се /Хуан/ Гваидо прогласио предсједником ове државе. Данас се кандидат ПДП-а Јелена Тривић проглашава предсједником Српске и народ зна да она то може бити само за стране амбасаде јер је народ рекао своје – нагласио је Шулић.

Архива