Ковачевић: Српска се пита и тражимо да се слободна и демократска воља грађана поштује

24.10.2022 Актуелно

Актуелни сазив ЦИК-а је нелегалан и свака њихова одлука је незаконита, изјавио је Радован Ковачевић, портпарол СНСД-а и поручио да се Српска пита.

– Тражимо да се слободна и демократска воља грађана поштује, и то ће се показати и сутра када ћемо у 18 часова показати нашу спремност да бранимо Републику Српску – поручио је Ковачевић гостујући у нашем Јутарњем програму.

Нагласио је да је актуелни сазив ЦИК-а незаконито изабран.

– Донијели су одлуку о поновљеном бројању гласова, па дан касније промијенили одлуку, па је назвали контролно бројање. Међутим све је то незаконито – истакао је Ковачевић.

Нагласио је да Закон каже да се одлука о поновљеном бројању може донијели оног тренутка када се објаве резултати избора.

– Након тога дате одређени простор странкама да се жале и послије тога ако сматрате да постоје одређене индиције да постоје неке преваре које могу да утичу на избор, онда доносите одлуку о поновљеном бројању гласова – каже Ковачевић.

С обзиром да се ради о великој побједи Милорада Додика од преко 30.000 гласова у односу на Јелену Тривић, контролно нелегално бројање је показало минимална одступања и то је све у домену статистичке грешке, сматра Ковачевић.

Додаје да је страшна подвала фалсификованих листића за позицију предсједника Републике Српске које су, наводно, пронађене у двије вреће само дан након објављивања резултата избора осим за предсједника и потпредсједнике Српске.

Архива