Ковачевић: Јефтина и срамна подвала о фалсификованим листићима

24.10.2022 Актуелно

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић изјавио је да је јефтина и срамна подвала о фалсификованим листићима са циљем делегитимизиције изборног процеса, поготово ако се узме у обзир да су овако срамну подвалу у Шековићима и Братунцу објавили дан послије своје срамоте када нису успјели да објаве резлтате за предсједника Републике Српске.

– Сумњам на подвалу Сарајева и подвалу безбједносног подземља, који дан послије необјављивања резултата покушава да направи подвалу на легитимитет изборног процеса. Неће им проћи, неће им поћи за руком тако јефтине, срамне подвале које имају за циљ да делегитимизују један изборни процес, који је кад је у питању побједа Милорада Додика чист као суза – поручио је Ковачевић.

Подсјетио је да је Милорад Додик у односу на Јелену Тривић освојио преко 30.000 гласова и да је Додик побиједио у преко 80 одсто локалних заједница у Републици Српској.

– То није нешто што може било ко било каквом подвалом од 27 гласова да упрља – поручио је Ковачевић.

Подсјетио је да је ријеч о два села која се налазе у двије различите општине али се, у ЦИК-у броје једни за другим, дан послије необјављивања резултата за предсједника Српске и након 20 дана од агоније у којој, каже Ковачевић, нису успјели да пронађу ништа.

– Шта сада проналазе, 16 гласачких листића у једном селу, који су фалсификати и 11 гласачких листића у другом селу, које неком коинциденцијом броје тачно дан након необјављивања резултата и које неком коинциденцијом броје једно за другим из двије различите општине – рекао је Ковачевић.

Додаје да 27 гласачких листића ни на који начин није могло да утиче на изборни резултате.

– То је урађено само са једним циљем – да се поново испрља и делегитимише изборни процес за предсједника Републике – сматра Ковачевић.

Архива