Ковачевић: ЦИК прекршио закон, намјера прекрајање изборне воље грађана Српске (ВИДЕО)

11.10.2022 Актуелно

Доношењем одлуке о поновном пребројавању гласачих листића за предсједника Републике Српске Централна изборна комисија БиХ прекршила је закон, изјавио је за РТРС портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

– Да би се поново бројали гласови, требало би прво да се обраде резултати – навео је он и додао да иза свега стоји намјера прекрајања изборног резултата и воље грађана.

Ковачевић је истакао да је СНСД на овим општим изборима сам освојио више гласова него све странке опозиције заједно.

Он је рекао да је опозција у изборној ноћи почела с манипулацијама, проглашавајући побједу Јелене Тривић за предсједника Републике Српске у тренутку када је кандидат СНСД-а Милорад Додик водио са 20.000 гласова разлике.

– Наше мишљење је да неко узима изборе из руку грађана и преузима на манипулативан начин како би се наставила цијела ова манипулација коју опозиција чини од изборне ноћи – рекао је Ковачевић и додао да је циљ свега тога изазивање нестабилности и, како је рекао, извршавање налога који долазе извана.

Ковачевић је нагласио да СНСД нема проблем са поновним бројањем гласова јер је сигуран да ће Додикова предност бити још већа, али да има проблем са покушајима манипулисања вољом грађана, а њихова воља је, како је рекао, побједа СНСД-а и то најувјерљивија до сада.

Он је нагласио да покушаји манипулисања представљају озбиљан напад на Републику Српску и њен демократски капацитет.

Ковачевић је навео да ће данас на сједници Извршног комитета СНСД-а, а потом и владајуће коалиције, бити дефинисани ставови о овом питању.

Архива