Ковачевић: Бројање иде јако споро, циљ слуђивање јавности у Српској

14.10.2022 Актуелно

На основу информација које СНСД добија од својих посматрача из Главног центра за бројање до сада је пребројано тек 89 од укупно 183 бирачка мјеста у Бијељини, што значи да није пребројано ни пола овог града, изјавио је портпарол ове партије Радован Ковачевић.

Ковачевић је рекао за Срну да оно што је битно јесте да нема никаквих значајнијих одступања у односу на оно што су бирачки одбори првобитно јавили Градској изборној комисији.

– Као што смо и предвиђали, све ово иде веома споро и трајаће још дуго, а циљ ове приче је једно потпуно слуђивање јавности у Републици Српској – рекао је Ковачевић.

Портпарол СНСД-а је нагласио да оно што је потпуно јасно и што ништа неће промијенити јесте да је Милорад Додик нови предсједник Републике Српске, Жељка Цвијановић нови српски члан Предсједништва БиХ и да је СНСД апсолутни побједник Општих избора и у Републици Српској и у БиХ.

У Главном центру за бројање гласова у сарајевској „Зетри“ у току је „контролно поновно бројање гласачких листића“ за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске и у овом тренутку не може се прогнозирати до када ће трајати.

Отварање врећа и „контролно поновно бројање гласачких листића“ по службеној дужности на свим редовним бирачким мјестима у Републици Српској за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске обавља се на основу наредбе ЦИК-а од понедјељка, 10. октобра. Против ове наредбе гласао је члан ЦИК-а Владо Рогић.

Архива