Додик: За Српску најважнија функција предсједника; И у будућности неопходно јединство (ВИДЕО)

03.10.2022 Актуелно

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је политика СНСД да сачувају мир, безбједност и субјективитет Републике Српске.

Нагласио је да је за Републику Српску најважније мјесто предсједника Српске, уз уважавање свих осталих функција.

– Тако сам се понашао и у Сарајеву. Члан Предсједништва БиХ је кадар из Републике Српске, и то је само једна у низу функција. БиХ не бира ни један свој орган, сви ти органи се састављају из Републике Српске и ФБиХ. Исто тако и Савјет министара. БиХ га не бира – каже Додик у емисији Специјал.

Ми заступамо политику Републике Српске, каже он, а не БиХ.

– Политика која се модификује и креира у Бањалуци и Републици Српској, треба и да се заступа. Ми смо кадрови Српске и искључиво њену политику заступамо, а не политику БиХ. Сарадња са српаким чланом Предсједништва неће изостати – истакао је Додик.

Истакао је и да ће у Српској врло брзо формирати владу.

– Заједно са коалиционим партнерима имамо преко 60 одсто гласова. Разумијем вријеме које долази, и потребно је да се окупимо сви – истакао је Додик.

Поручио је да није слабост СНСД-а ако жели јединство, како то опозиција тумачи, јер ево, сада су како каже побједници.

– У СДС-у има веома коректних људи. Ми немамо ништа против патриотског СДС-а, али имамо против оних који су гледали само своје лично позиционирање – истакао је Додик.

Подсјетио је и да ПДП и други опозициони субјекти у Народној скупштини никада нису требали да подрже Милорада Додика, него Републику Српску, али да они како истичу, никада нису имали довољно разумијевања у том погледу.

Каже да разумије вријеме које долази и због тога, како истиче разумије колико је потребно јединство и очекује и од других да то разумију.

Архива