Додик: СНСД апсолутни побједник Општих избора; Српска стабилна (ВИДЕО)

10.10.2022 Актуелно

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у Београду да је Република Српска по свим параметрима стабилна и да нема изазова који би могао да угрози њено функционисање, а да је СНСД из протеклих избора изашао као неприкосновени побједник.

– СНСД је партија која представља снагу народа и снагу државе и то је разлог зашто смо апсолутни побједници Општих избора. Имамо и 20.000 гласова више него најснажнија партија у ФБиХ, што значи да смо најјача партија у читавој БиХ – истакао је Додик.

Када је ријеч о избору за предсједника Републике Српске, Додик је поручио да је он био кандидат и да је побиједи.

– Неприхватљиво је да се пребројавање резултата врши овако споро али то говори о немоћи саме БиХ – сматра Додик.

Додик је рекао је да је у Београд дошао да би прекинуо спекулације, те нагласио да је атмосфера коју ствара опозиција у Републици Српској индукована са стране.

– Ово је резултат узурпације странаца у власт БиХ, с обзиром да БиХ нема ништа са избором кандидата за предсједника Српске и кандидата за Народну скупштину – рекао је Додик.

Поновио је да ЦИК није изабран законито и у њеном избору су учествовали странци који су чланове ЦИК-а поставили претежно из партија опозиције.

– На нивоу ЦИК-а из ФБиХ ангажовани су људи који су били истакнути функционери СДА што је апсурдно – сматра Додик.

Нагласио је да је опозиција прогласила изборну побједу у 22 сата што је апсолутно немогуће.

– Народ је током кампање и посјећености трибина, наших и опозиционих, показао какву подршку имају једни, а какву други сматра Додик и додао да се само један кандидат од 31 кандидата за предсједника Српске буни.

– Ја нисам њихов проблем, они проблем имају са ЦИК-ом и њима треба да се обрате. Њихови људи су ангажовани у ЦИК-у – каже Додик.

Сматра да није логично да СНСД убједљиво добије изборе на свим нивоима, а да је проблематично само то што је он изабран на мјесто предсједника.

БиХ, каже Додик, може да постоји само на дејтонским принципима, а интервенционизам странаца ће је уништити.

Архива