Додик пожелио успјех у раду 20. Конгреса Комунистичке партије Кине

14.10.2022 Актуелно

Предсједник СНСД-а и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик пожелио је генералном секретару Комунистичке партије Кине /КПК/ и предсједнику Кину Си Ђинпингу, руководству и свим члановима много успјеха на предстојећем 20. националном конгресу ове партије Кине и изразио увјерење да ће делегати поврдити пуну подршку даљој изградњи друштва заједничке будућности човјечанства и развоју мултилатеризма.

Додик је у писму упућеном Сију изразио увјерење да ће многе иницијативе предсједника Кине, као што су иницијатива за глобални развој и за глобалну безбједност, бити успјешне и довести до тога да се успостваи глобални политички консензус и већа синергија, те да ће допринијети стварању универзалне безбједности и свеукупног свјетског напретка.

– Користим ову прилику да захвалим и на Вашим иницијативама за јачање сарадње са државама Централне и Источне Европе, које су институционализоване кроз механизам сарадње „17 плус један“. Такође, изражавам и захвалност за Вашу принципијалну и досљедну политику поштовања међународног права, немијешања у унутрашња питања других земаља, као и Вашем ставу по питању ОХР-а – нагласио је Додик.

Он је поновио своју чврсту опредјељеност да настави да ради на јачању братских односа између наших народа, као и да сарадњу двије партије унаприједе и прошире на свим пољима.

– Уз велику захвалност на подршци и помоћи Ваше земље у најтежим тренуцима, као и најбоље жеље за просперитет и благостање братског кинеског народа, молим Вас, уважени предсједниче, да примите изразе мог дубоког поштовања – навео је Додик у писму упућеном Сију.

Архива