Додик: ЦИК БиХ од именовања нема легитимитет, а сада ни кредибилитет

12.10.2022 Актуелно

Предсједник СНСД-а и кандидат за предсједника Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Централна изборна комисија БиХ од именовања нема легитимитет, а сада већ ни кредибилитет.

На питање Срне да прокоментарише то што је ЦИК против њега поднио пријаву Тужилаштву БиХ и СИПА због, како је наведено, „вербалног напада на чланове ЦИК-а, а због којег неки од њих осјећају да им је угрожена безбједност“, Додик је рекао да у данима када под политичким утицајем својих чланова доносе противзаконите одлуке, они стижу чак да се баве и актерима избора подносећи пријаве против њих.

Лидер СНСД-а је нагласио да умјесто да утврде да ли је члан ЦИК-а Вања Бјелица Прутина, противно закону, имала састанак са лидером СДС-а Мирком Шаровићем и да ли је аутентична преписка која „кружи“ друштвеним мрежама, а у којој се чланство ПДП-а захваљује другом члану ЦИК-а Јовану Калаби, најављујући понављање избора, ЦИК БиХ се бави изјавама Милорада Додика.

– Ако у овом провизоријуму од државе постоји „П“ од права и правде, господо из ЦИК-а, сви ћете завршити у Тужилаштву које би морало да се позабави вашим криминалним радњама – поручио је Додик.

Архива