Вишковић: Стимулације за оне који потроше мање струје

02.09.2022 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ове године неће бити поскупљења електричне енергије за домаћинства и привреду у Републици Српској и најавио стимулацију за оне који потроше мање струје у односу на мјесеце из претходне године.

Вишковић је позвао грађане Републике Српске на штедњу, којом могу да буду ослобођени плаћања мјесечног рачуна за електричну енергију.

– Ако је неко у октобру 2021. године трошио 100 киловат-часова струје, а сада, у октобру 2022. године потроши 80, биће ослобођен рачуна за плаћање за тај мјесец и тако ће бити у наредним мјесецима – рекао је он.

Вишковић је истакао да у Српској неће бити рестрикција, нити ограничења, али да ће онима који буду трошили више струје у односу на исти мјесец претходне године рачуни бити другачије обрачунавани.

Додао је да је Република Српска једина на Балкану која има вишкове електричне енергије и једина која пласира више од 30 одсто производње у извоз, те да грађани не треба да страхују као што страхује цијела Европа.

Архива