Вишковић: Приоритет заштита интереса Српске

23.09.2022 Актуелно

Кандидат СНСД-а за Представнички дом парламента БиХ у Изборној једини три Радован Вишковић рекао је данас у Љубињу да ће, уколико буде изабран на предстојећим општим изборима, приоритет у његовом раду у Парламентарној скупштини БиХ бити заштита интереса Републике Српске, као и до сада.

Он је уочи трибине СНСД-а у тој херцеговачкој општини рекао да се актуелна власт увијек одазивала и помагала пројекте у Љубињу, истичући да ће Влада Републике Српске и убудуће водити рачуна о тој локалној заједници и пратити потребе њених становника.

– Увијек смо се одазивали и помагали пројекте у овој локалној заједници, од водовода, путне инфраструктуре до помоћи због недавног земљотреса који је погодио ову локалну заједницу – рекао је Вишковић.

Вишковић је подсјетио да је међу првима дошао у Љубиње након земљотреса и да су институције одмах реаговале да се помогне Љубињу и да се реновирају јавне институције, школе и дом здравља.

– Предсједништво БиХ на челу са Милорадом Додиком издвојило је милион КМ за ову локалну заједницу, а Влада Републике Српске 1,6 милиона КМ за изградњу стамбених објеката за породице које су остале без крова над главом због земљотреса, и то за шест породица у Љубињу, седам у Берковићима и једну у Билећи – навео је Вишковић.

Кандидат СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске у Изборној јединици девет Милица Ијачић рекла је да ће се у парламенту Српске још више чути глас Херцеговине ако она постане посланик, наводећи да ће радити на томе да се Херцеговина изједначи са осталим дијеловима Српске.

– Приоритет је и подршка нашим малим општинама у Херцеговини, изградња брзог пута у Херцеговини, као што је предсједник Милорад Додик обећао, као и јачање породице, образовања, привреде и пољопривреде на чему наша политичка опција већ ради широм Српске – навела је Ијачићева.

Она је додала да ће се залагати и за права особа са инвалидитетом.

Архива