Вишковић: Клиника за кардиохирургију – пројекат од националног интереса

11.09.2022 Актуелно

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изразио је задовољство на свечаности поводом отварања Клинике, што се становништву Српске данас на употребу даје најсавременија Клиника за кардиохирургију, вриједна готово 25 милиона КМ, која представља пројекат од националног интереса.

– Данас је изузетна част и задовољство наћи се овдје да са радошћу и огромним поносом озваничимо почетак рада Клинике за кардиохирургију, на добробит не само становништва Републике Српске, већ и региона – рекао је Вишковић. 

Он је нагласио да Република Српска, отварањем ове модерне клинике за кардиохирургију, свој здравствени систем у овом сегменту медицине диже на још већи ниво.

– Од данас, захваљујући визији људи који воде Републику Српску, имамо најмодернију кардио-клинику у окружењу, са најсавременијом опремом, у којој раде врхунски љекари и медицинско особље – рекао је Вишковић.

Вишковић је подсјетио да Влада Републике Српске континуирано улаже у здравствени сектор и његов развој, као и да та улагања премашују милијарду КМ широм Српске, од којих само у УКЦ од 2018. године више од 330 милиона.

– Подигли смо здравствени сектор на завидан ниво. Поносан сам што Република Српска може да финансира и на сваки други начин прати потребе грађана и адекватно одговори на све изазове – рекао је Вишковић.

Вишковић је указао да је у здравственом сектору учињен значајан искорак, који је показао да је способан да се суочи са бројним кризним ситуацијама као што је вирус корона.

– Да није било системског улагања у здравство, поставља се питање шта би било са грађанима током пандемије? Наш здравствени сектор, понос свих нас, издржао је све ударе, које много јачи нису могли да издрже. Хвала свим људима у здравству широм Републике Српске јер су обавили херојски посао и спасавали животе грађана током пандемије – додао је Вишковић.

Премијер је истакао да је поносан што здравствени сектор Републике Српске у условима пандемије, ниједног тренутка није био без опреме, респиратора, кревета, опреме за здравствене раднике, лијекова.

– Као одговорни домаћини обећавамо и даље улагање у здравство од Требиња до Новог Града, како би сваки становник Републике Српске имао што квалитетнију заштиту – закључио је Вишковић.

Архива