Додик: Брчко важна дестинација за српски народ и за Републику Српску

14.09.2022 Актуелно

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас у Брчком да је та локална заједница важна дестинација за српски народ и за Републику Српску и позвао Србе у дистрикту да се опредијеле за ентитетско држављансто Српске ако то још нису учинили..

Додик је истакао да их тако чека много пројеката на које ће моћи да аплицирају заједно са свим људима у Српској.

„Договорили смо трасу ауто-пута коју Република Српска планира да гради кроз Брчко дистрикт и то је све оно што нам омогућава да овђе дођемо са еланом да заједно са њима дочекамо изборе 2. октобра. Вјерујемо у велику побједу Жељке Цвијановић, Милорада Додика и СНСД-а“, истакао је Додик у Брчком гдје је вечерас одржана трибина СНСД-а.

„Након 2. и 3. октобра, након формирања нове владе, идемо у нове развојне пројекте на простору Републике Српске и дистрикта Брчко, водећи рачуна о специфичностима да је ово кондоминијум или заједничко власништва два ентитета на којем пођеднако треба да се реализују интереси оба ентитета и сва три конститутивна народа“, поручио је Милић.

Кандидат брчанског СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице два Срђан Блажић рекао је да треба наставити политику ове странке и њеног предсједника Додика коју је проводио претходне четири године, наводећи да је то стабилност Републике Српске и политика која ће задржати надлежности и права која припадају Српској.

„Република Српска има своја права и у дистрикту и ми се тога нећемо одрећи. Важно је да се наставе сви пројекти који су планирани и започети, а то је, прије свега, ауто-пут који ће пролазити кроз Брчко и повезати Бањалуку и Београд, а касније и Београд и Сарајево“, закључио је Блажић.

Архива