Kонвенција СНСД-а у Бањалуци – Идемо у нову побједу за Републику Српску

02.09.2022 Актуелно

Савез независних социјалдемократа (СНСД) вечерас је у Бањалуци одржао страначку Kонвенцију посвећену наредним општим изборима у БиХ на којој је поручено да ова партија и њени кандидати иду у нову побједу за Републику Српску.

Kонвенција је одржана на тврђави Kастел гдје су представљени сви кандидати СНСД-а на општим изборима.

Милорад Додик, предсједник СНСД-а, поручио је да је СНСД странка која се вечерас окупила да би дала завјет да иде у нову побједу за Републику Српску.

„Ми хоћемо да Република Српска буде јака, шта је лоше у томе“, рекао је Додик.

Рекао је да је Република Српска отаџбина свакоме ко је воли, без обзира гдје у свијету се налазио.

„Наше основне политике су биле у вези са нашим идентитетом, развојем и мирним животом овдје. Она није била усмјерена ни против кога, она је усмјерена само за Републику Српску“, рекао је Додик.

Жељка Цвијановић, потпредсједник СДСД-а, рекла је да су јака Република Српска, јаке институције, јаке политике и јаки лидери оно што треба народу.

„Све наше побједе су биле велике и снажне зато што су све оне биле за Републику Српску“, рекла је Цвијановићева.

Истакла је да ће побиједити још једном.

„Јер наша побједа значи изградњу нових школа, вртића, ауто-путева, нових мостова и свега онога што наш народ жели“, рекла је Цвијановићева.

Додала је да су школе, вртићи, болнице, веће плате и пензије, побједе СНСД-а.

Владо Ђајић, носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Српске у изборној јединици три, поручио је вечерас на Kонвенцији да је 2. октобар догађај којим „исписујемо странице историје“.

„Постоје историјски догађаји када показујемо карактер, одговорност и патриотизам. То су догађаји у којима исписујемо странице историје и бирамо најбољи пут за себе и за своју дјецу, ове године то је 2. октобар“, рекао је Ђајић.

Ђајић је нагласио да је то дан када ће народ бирати између „рада, знања и националног поноса“.

„СНСД се бори за људе, слободу и отпор онима који желе да униште Републику Српску“, додао је Ђајић.

Архива