Додик: Обезбиједити јединство власти и нормално функционисање ради развоја Српске

15.09.2022 Актуелно

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да се мора обезбиједити јединство руководства и нормално функционисање власти у Републици Српској с циљем њеног развоја и просперитета, али и уважавања у свијету.

 Наша политика дугорочно кореспондира са ставовима Српске православне цркве и то је прва полуга нашег руковођења, друга је сарадња са Србијом и трећа са свима који желе да сарађују са Републиком Српском, као што су Мађарска и посебно Русија – рекао је Додик на предизборном скупу у Сребреници.

Додик је истакао да је досадашњи рад кадрова СНСД-а свугдје видљив јер се радило, улагало и градило, а тако ће се наставити и послије октобарских избора.

Он је нагласио да је у претходном периоду био је изложен страшним притисцима као српски члан Предсједништва БиХ, али да није дозволио да се уведу санкције Русији као ни развлашћивање Републике Српске.

Додик је поновио да Република Српска не признаје никакв дух Дејтона, што желе да наметну, већ само слово, односно дејтонски Устав, не жели рат, већ мир.

– БиХ на овакав начин не може опстати јер је већ подијељена и у будућем времену Република Српска ће и формално на миран начин постати држава и нећемо дозволити понижавање нашег народа – истакао је Додик.

Додик је нагласио да су кандидати ове странке спремни да обезбиједе мир, развој, изградњу и да у периоду свјетске кризе за енергентима неће дозволити да поскупи струја, а обећао је инвестирање у Бању Губер и друге пројекте у Сребреници.

Он је подсјетио да Кристијан Шмит није именован у Савјету безбједности УН и да он за Републику Српску није прихватљив и ништа не представља.

– Са њим се састаје моја противкандидаткиња Јелена Тривић, а ја идем на састанак са /предсједником Русије Владимиром/ Путином, па нека бирачи оцијене ко се бори за Српску и њену слободу, а ко за подаништво. Ми знамо направити државу, а странци хоће да нас зауставе, али мој сан ће бити једног дана остварен – рекао је Додик.

Он је позвао грађане да гласају за кандидате СНСД и истакао да су они гаранција слободне и перспективне Републике Српске, увјерен да ће Жељка Цвијановић и остали представници ове странке чврсто заступати српске интересе у Сарајеву.

Архива