Додик: Не одустајемо од капиталних пројеката који ће осигурати будућност

17.09.2022 Актуелно

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик рекао је да СНСД никада није заборавио Соколац и никада није одустао од реализације капиталних пројеката на овом подручју који ће промијенити начин живота и осигурати будућности.

Додик је нагласио да је дат велики допринос у развоју општине Соколац чињеницом да ће почети реконструкција пута према Хан Пијеску.

– Након тога настављамо према Палама. Наставићемо да градимо и планирали смо да градимо брзу цесту преко Зворника, до Сокоца, гасовод који планирамо идуће године, који ће доћи на Пале – изјавио је Додик, који је на Сокоцу учествовао на предизборној трибини СНСД-а.

Према његовим ријечима, све су то капитални пројекти који ће промијенити начин живота и осигурати будућност, прије свега енергетску, овог дијела Републике Српске.

Додик је истакао да је поносан на људе са Сокоца и Романије, добре и часне људе чији су преци страдали у Другом свјетском рату, на људе који никада нису одустали од српства, од Православне цркве и који заслужују сваку врсту подршке и захвалности, због чега је, како је нагласио, и дошао на Соколац.

Носилац листе кандидата СНСД-а за посланике у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице три Радован Вишковић нагласио је да је актуелна власт у Српској показала и доказала да развија Републику Српску од Требиња до Новог Града, да су то радили и на Сокоцу и широм Српске.

– Дошли смо овдје са образом, нисмо они који треба да крију погледе. Могу уздигнуте главе да прођем кроз овај град, као и кроз све остале локалне заједнице јер смо чинили све и чинићемо и у будућности да тако и остане – рекао је Вишковић.

Он је нагласио да је 2. октобра избор на грађанима Српске да ли желе да сачувају Републику, континуитет њеног развоја или да се баве неким експериментима.

Вишковић је подсјетио да је Влада Српске издвојила 110.000.000 КМ за исплату помоћи младима, борцима, пензионерима, породиљама, породицама са више дјеце, дјеци погинулих бораца и да уз то буџет Српске извршава све своје обавезе.

Кандидат СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске са Сокоца Страхиња Башевић изјавио је да ће његов приоритет бити да настави реализовати пројекте који су у интересу ове локалне заједнице и града Источно Сарајево захваљујући доброј сарадњи са свим нивоима власти.

Архива