Цвијановић: У Сарајеву ћу бити политичар Републике Српске

28.09.2022 Актуелно

Кандидат за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поручила је вечерас на трибини у Козарској Дубици да ће у Сарајеву бити функционер и политичар Републике Српске, а не сарајевски политичар или „босански“ функционер.

Цвијановић је истакла да позиција Републике Српске мора да се штити на било којој позицији у Сарајеву.

– Сигурно знам за себе да ћу тамо бити функционер и политичар Републике Српске, а не сарајевски политичар или босански функционер. Знам шта су моје обавезе према народу који ме бира на територији Републике Српске – рекла је Цвијановић.

Што се тиче спољнополитичког представљања БиХ, Цвијановићева је истакла да у оквиру тога мора да се чује и види глас Републике Српске и препозна њена позиција, као и у другим питањима којима ће се бавити.

– Одговорност према Републици је та која треба да буде присутна у сваком нашем поступању, било гдје да се налазимо, у републичким институцијама код нас у Републици Српској или на нивоу БиХ – рекла је Цвијановић.

Она је навела да очекује јако добар резултат и побједу СНСД-а у Козарској Дубици за коју је рекла да је била наслоњена на републичке институције у претходном периоду.

– Они су знали свих претходних година да потребе грађана зависе од тога колико ћемо добро комуницирати. Добро смо комуницирали и извршавали све своје обавезе, упркос одређеним проблемима који су постојали овдје – рекла је Цвијановић.

Она је на централном предизборном скупу СНСД-а у тој општини рекла да је сигурна да Дубичани знају да развојне пројекте дугују политикама СНСД-а.

– Сигурна сам да ће они за то узвратити онако како треба. Очекујем овдје и добар коалициони капацитет који ће, такође, помоћи када су у питању наши појединачни кандидати да дођемо до велике разлике и побједе, а исто тако када је у питању и пласман самог СНСД-а – додала је Цвијановић.

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Милорад Додик подсјетио је на бројне инфраструктурне пројекте и инвестиције које су реализоване у тој општини.

– Имамо намјеру да не станемо са асфалтирањем локалних и других путева, да завршимо Центар за културу који је веома важан. Хоћемо да имамо Дубицу којом се поносимо и ви и ја – рекао је Додик и додао да је Козарска Дубица дио његовог завичаја и одрастања.

На предизборном скупу у Козарској Дубици представили су се носиоци листе и кандидати те странке за Парламентарну скупштину БиХ, кандидати за народне посланике у Изборној јединици један међу којима Ранкица Марељ и кандидат Даријан Бабић из Козарске Дубице.

Марељева је увјерена да ће Дубичани подржати Додика и Цвијановићеву који, како је рекла, имају храброст и упорност на којима им може позавидјети сваки политичар на овом свијету.

– Они су људи који неће потписати пакт са онима који су газили, бомбардовали и понижавали српски народ – рекла је Марељева.

Бабић је навео да су у Козарској Дубици реализовани бројни инфраструктурни пројекти, те да само СНСД има јединствен, искусан и провјерен тим који може да одлучно води Републику Српску у стабилну и сигурну будућност.

Централни предизборни скуп СНСД-а у Козарској Дубици започео је интонирањем химни и минутом ћутања за све погинуле борце за Републику Српску у Одбрамбено-отаџбинском рату, у коме је Козарска Дубица одбрањена од хрватске агресије у септембру 1995. године.

У спортској дворани у Козарској Дубици подршку кандидатима СНСД-а својим доласком исказали су бројни Дубичани, чланови и симпатизери странке.

Архива